Thursday 16th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Astazi va aduc o poveste din Bucale de la varul meu. Pe atat de amuzanta si incredibila pentru noi, cei care o auzim, pe atat de aiurea pentru cel care o pateste. Cu alte cuvinte, care-i cel mai aiurea lucru pe timp de vara? Sa puta gunoiul… Ar fii si dificil sa nu puta la cata lubenita, dovleci, castraveti sau rosii ajung in tomberon. Daca mai pui la socoteala si faptul ca gunoierii nu il ridica, atunci ai parte de o canicula parfumata de toata splendoarea.

Totul a inceput saptamana trecuta cand varul meu a scos gunoiul la poarta. In fiecare vineri, pe strada lor se colecteaza gunoiul menajer. Ei bine, toata lumea scoate gunoiul la poarta la prima ora, caci masina trebuie sa apara pe la 8:30 spre 9:00. Iti dau seama ca au venit gunoierii cand auzi bubele taraite pe trotuar, cel putin 2 sau 3 in acelasi timp, semn ca vecinii constiinciosi au decis sa-si ieie de pe caldaram pubelele goale. Nu de alta , dar traim in Romania si risti sa ti se fure pubela daca o lasi in strada.

Se duce si varul meu sa ia pubela, insa i se pare un lucru destul de ciudat, mirosea a gunoi de la 10 metri de poarta. Omul a zis ca poate e momentul sa spele pubela, s-o fii imputit de la atata gunoi… Se duce in gradina, scoate furtunul si isi pune in gand sa spele pubela bine de tot dupa ce o ia de la poarta. Se duce in casa sa ia si putin dero si apoi se duce la poarta sa aduca pubela.

Cand iese pe poarta, ramane traznit. Pubela era la poarta cu gunoi cu tot in ea. De acolo si mirosul… Nimeni nu intelegea nimic, adica era la zi cu plata, toata strada ducea pubela goala inauntru numai varul meu o ducea plina. Pune mana pe telefon, suna la firma de salubritate si intreaba care-i baiul. Dupa vreo 10 minute primeste un telefon inapoi si i se transmite ca gunoierii nu au vazut pubela la poarta si din acel motiv nu au golit-o. I se mai spune ca abia peste o saptamana mai vine masina in zona lui.

Suparat, omul se apuca si cauta alta firma care se ocupa cu colectare deseuri Bucuresti, face contractul in jumatate de ora, iar pana in ora 12 avea gunoiul ridicat intr-o maniera profesionala, fara batai de cap si fara gunoieri care nu vad o publea neagra pusa in fata unui zid alb. Cei care nu sunt in stare sa isi faca treaba asa cum trebuie sa renunte. Piata are nevoie de oameni seriosi, nu de superficialitate.

Cum sa ia gunoiul de pe toata strada numai de la tine nu? Jucau table gunoierii astia in timp ce ridicau gunoiul sau ce faceau? Cum poti sa spui asa ceva? In fine, pe mine nu ma mai mira nimic. Atata timp cat o sa traim in Romania, mereu o sa vedem asemenea episoade demne de cascadorii rasului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top