Saturday 18th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Ce-am urât cel mai mult în viață? Nesimțitul care-și bate joc de tine așa, pe față. Nesimțitul care te sfidează, care știe că greșește față de tine dar nu-i pasă, el te consideră un nimeni, un nimic.

De când sunt pieton, de când merg pe jos, mă lovesc tot mai des de această atitudine sfidătoare și absolut grețoasă a unor șoferi care deși au învățat la școală că la trecerea pentru pietoni trebuie să acorde prioritate, nu o fac.

Se uită pur și simplu în ochii fraierilor care vor să treacă strada și nu opresc. Am pățit un astfel de episod cu un măscărici, omul trecea încet, nu avea viteză sau ceva. Eram pe trecere, începusem să traversez.

Omul m-a văzut, s-a uitat la mine și și-a continuat drumul, nu a oprit deși eram aproape la jumătatea trecerii. Băi fraților, eu la nesimțiții ăștia le-aș anula permisul de conducere dacă aș avea puterea. Dar din păcate nu o am.

Oamenii ăștia care-și bat joc așa, pe față, de pietoni, ar trebui din punctul meu de vedere să rămână și ei pietoni, mai mult de 3 luni. Să vadă cum e, să vadă cum e să îngheți ca un rahat pe trecerea de pietoni, așteptând să i se facă milă vreunui șofer de tine, care stă la căldurică în mașină, și să te lase să treci strada. E incredibil cât de mult a decăzut societatea de când mai toți țăranii au putut să-și cumpere o mașină, cu bani din bancă sau munciți prin străinătate de rude. Românul cu cât e mai avut, cu atât devine mai arogant și mai nesimțit, și are darul de a uita rapid cum era când n-avea bani deloc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top