Friday 22nd September 2023
10AM - 5PM, Mon - Fri

E suficient să mergi pe jos vreo oră în România, în orice oraș al țării, o să vezi cum transformă cetățenii strada într-un tomberon de gunoi uriaș. Unul aruncă chiștocul de la țigară pe jos, altul pachetul cu totul, din mașinile care circulă pe carosabil mai zboară câte-o sticlă goală de ceva ori vreo doză. În parcuri, lucrurile sunt și mai dramatice, nu cred că există bancă sub care să nu existe coji de semințe.

Partea și mai proastă este că cetățenii acestei țări nu se mulțumesc cu transformarea orașelor în gropi de gunoi, lasă dezastru în urma lor și atunci când ies în natură la iarbă verde. Da, românului îi place natura foarte mult, și curățenia, dar nu-i place să curețe sau măcar să înceteze să mai facă mizerie în jur.

Chestia asta cu aruncatul gunoiului în stradă a devenit o normalitate în țara noastră pentru că nimeni nu este tras la răspundere. În străinătate dacă ai aruncat un chiștoc pe jos ori afară din mașină, poți lua amendă sute de euro. În momentul în care te ustură buzunarul, te civilizezi și tu oleacă. Nu spun că ar trebui date amenzi de sute de euro pentru coji de semințe sau mizerie făcută prin oraș în altă formă, dar ar trebui să existe polițiști care să dea un 100 de lei celor care au porcismul în sânge.

Păi 100 de lei azi, 100 mâine, până la urmă orice golan, orice țăran se civilizează. Știu că în România lumea are mașină scumpă, se poartă cu telefon scump, dar vă asigur că pentru acești oameni 100 de lei amendă e dezastru. Aparent cetățenii au bani, în realitate lucrurile stau fix pe dos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top