Wednesday 22nd May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

 aer condiționatAm auzit de foarte multe ori vorbindu-se despre aparatul de aer condiționat și de multe ori nu sunt lucruri tocmai corecte. Aparatul de aer condiționat nu este un lux, nu este pentru cei bogați cum au unii impresia. Există aparate aer condiționat destul de ieftine în ziua de azi, chiar sub 1000 de lei. Nu cred că un asemenea dispozitiv trasează linia dintre sărăcie și bogăție și din punctul meu de vedere este indispensabil pe timp de vară atâta timp cât an de an ne confruntăm cu caniculă.

În urmă cu vreo 15-20 de ani nu aveam temperaturi atât de mari cum sunt astăzi, rar de tot se ajungea la 42 de grade Celsius la umbră. Astfel, nici oamenii nu insistau cu creșterea gradului de confort din moment ce nu exista un grad accentuat de disconfort termic. Cu timpul, datorită schimbărilor climatice tot mai accentuate și tot mai drastice, aparatul de aer condiționat a ajuns să fie indispensabil. Canicula ne dă mari bătăi de cap an de an, vară de vară.

Celor care sunt speriați de consumul de energie electrică al aparatelor de aer condiționat, țin să le atrag atenția că nu au motive să se îngrijoreze. De exemplu, aparatul meu de aer condiționat consumă 1400w când funcționează și asta înseamnă un consum real de 700w pe oră dat fiind faptul că nu funcționează continuu. În momentul în care în cameră se ajunge la temperatura setată, acesta se oprește și repornește singur în momentul în care constată că temperatura a crescut.

Senzorii îl fac astfel să funcționeze cam jumătate de oră într-o oră, ceea ce nu mi se pare foarte mult. Factura la curent nu are cum să fie cocoșată de câțiva kw în plus pentru că aparatul nu merge noaptea sau dimineața, doar în momentele în care se resimte canicula. L-am cumpărat pe al meu de pe http://vollmaxdistribution.ro în cazul în care vă întrebați și nu, aparatul de aer condiționat nu este un moft. Cei care au instalat unul până acum și au trecut o vară cu el, sigur nu regretă nici măcar o secundă alegerea făcută. Nici eu nu regret. Aparatul de aer condiționat merită fiecare bănuț.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top