Friday 29th September 2023
10AM - 5PM, Mon - Fri

E o intrebare pe care multi si-o pun… In ziua de azi exista multe posibilitati atunci cand discutam despre smartphone, insa exista doua mari tabere: Android sau iPhone? Asadar, intr-o parte se aliniaza Samsung, Motorola, HTC, si multi altii, pe alta parte defileaza un singur soldat capabil insa sa reziste in acest razboi, Apple. De-o parte a baricadei si fabrica telefoane Android, de cealalata parte a baricadei se fabrica telefoane iPhone cu iOS drept sistem de operare.

Avantajele telefoanelor Android

Accesul la specificatii de top nu este un avantaj de ieri, de azi. Stim cu totii ca telefoanele Android sunt mai puternice pe foaie macar de cat iOS. Acestea exceleaza in procesoare puternice, camere foto cu zeci de megapixeli, baterii uriase si asa mai departe. Android este un sistem de operare dezvoltat de cei de la Google si codul este unul open source. Din acest motiv, telefoanele cu Android se bucura de mult mai multe aplicatii fata de cele cu iOS – iPhone – Apple.

Cel mai mare avantaj pentru aceste telefoane Android il reprezinta pretul. Gasesti telefoane cu Android chiar Samsung cu mai putin de 100 de euro, pe cand pentru un iPhone este nevoit sa scoti din buzunar cel putin 700 de euro spre 1000 in momentul lansarii si al zilelor imediat urmatoare.

Avantajul iPhone

Din moment ce fabricantii de telefoane Android se bat pentru specificatii, Apple se axeaza pe experienta de utilizare. Nu toata lumea doreste un telefon cu 4 GB Ram, camera de zeci de mpx, oamenii doresc in general un dispozitiv care nu se blocheaza si este optimizat pentru viata de zi cu zi. Astfel, desi Apple are telefoane precum iPhone cu specificatii mai slabe fata de cele ale telefoanelor Android, de multe ori, aceste iPhone sunt mult peste Android ca experienta de utilizare. iPhone nu se blocheaza si nu are lag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top