Sunday 16th June 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Acum in toi de iarna, chiar daca nu au venit temperaturile cu multe grade minus in termometre, e destul de frig incat sa ne gandim la tarile unde nu vine iarna niciodata. Mi-ar place tare mult sa fac un Craciun in maneca scurta si pantaloni trei sferturi, asa ca am inceput sa caut diverse oferte pentru un sejur exotic. Bineinteles ca am de unde sa aleg, acum se mai pune o singura problema: costul total al sejurului. Un sejur in toata regula intr-o tara exotica porneste de la 1000 de euro. Voua vi se pare mult sau putin? Mie unul mi se pare un pret rezonabil tinand cont ca stai vreo saptamana plecat la mii de kilometri distanta si esti cazat la hoteluri de 4 sau chiar 5 stele.

Bineinteles ca pentru Romania, unde salariul minim pe economie este undeva la 777 lei net bani in mana, sejururile exotice sunt doar o poveste. Putini sunt cei care isi permit in adevaratul sens al cuvantului sa vada o tara exotica de Craciun sau Revelion, insa am speranta ca pe viitor lucrurile se vor schimba in bine. Chiar daca Guvernul Ciolos a inghetat salariul minim pe economie la 1050 leu brut in loc de 1200 lei brut cat trebuia sa fie de la 1 ianuarie 2016, uneori e mai bine sa fii precaut de cat populist. Stiu ca toata lumea isi doreste salarii mari din care sa isi poata indeplini visele, insa nu cred ca Romania e atat de puternica pe parte de investitii astfel incat sa sustina asemenea cresteri.

O sa vina si vremea in care din salariile acestea mici, romanii or sa isi permita sa mearga in tari straine si sa se relaxeze, nu neaparat de sarbatori, dar in timpul anului macar o data la doi ani. Cum eu am reusit sa ajung la un anumit nivel, sunt sigur ca si altii vor reusi sa creasca incet dar sigur in viitorul apropiat si in curand vom asista la acea crestere economica naturala, nu artificiala, pe care toata lumea o asteapta. Nu voi mai fi singurul care incepe sa caute oferte diverse pentru un sejur exotic in perioada Craciunului. Nu mi se pare o suma exagerata 1000 de euro tinand cont ca in Europa, salariile minime cap pe la 1300 de euro se invart. Nu cred ca va fi o problema sa ajunga si Romania acolo in urmatorii 10 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top