Saturday 18th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

alegerea gresieiRenovarea băii reprezintă un eveniment care are loc o dată la 5-10 ani în casele românilor. Nu e nimic greșit, din contră, e normal să mai schimbăm atmosfera din când în când, astfel încât să ne menținem casele în tendințele modernismului. Cel mai dificil lucru cu care avem de-a face în momentul în care ne apucăm de renovat baia este alegerea gresiei pentru că nu toți avem gusturi bune în ceea ce privește culoarea, însă cu toții ne dorim să avem un rezultat final desprins parcă din revistele de arhitectură și design interior. Vom trasa în cele ce urmează câteva indicii după care trebuie să vă ghidați când alegeți o gresie pentru baie, în cazul în care sunteți în dificultate.

Cum alegem gresia de baie potrivită

Evitați culorile foarte stridente – deși mulți dintre noi am fi tentați să cumpărăm o gresie pentru baie foarte deschisă la culoare și foarte veselă, putem cădea în sfera kitsch destul de simplu. Tonurile de mijloc sau cele neutre sunt cele mai potrivite. De asemenea, nici negru nu este recomandat.

Nu transformați baia în sorcovă – baia se amenajează într-o culoare, maxim două și nu oricum, se pun două culori doar dacă se completează una pe cealaltă. Am observat că sunt la modă băile în care apar 7 culori și din punctul meu de vedere, sunt de un prost gust total.

Gresia se alege în funcție de mobilă  – trebuie să fii atent la ce fel de mobilă vei cumpăra, culoarea este foarte importantă. Trebuie să gândești această combinație înainte să alegi gresia pentru că altfel mai mult ca sigur vei constata că va fi dificil să găsești un mobilier care să corespundă.

Dimensiunea plăcilor – toate plăcile trebuie să fie același model și aceeași dimensiune. Dacă ați pornit cu plăci de 30 x 30 mergeți cu ele pe toată baia. Spiritul acesta al combinatorului român dă naștere de cele mai multe ori la cele mai oribile kitsch-uri. Nu e momentul pentru experimente.

Acestea sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când cumpărați gresie pentru baie, astfel încât totul să iasă ok din punct de vedere al aspectului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top