Friday 17th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

În ultima vreme, tot mai mulți oameni au ales să cumpere animale de companie sau să le salveze de pe stradă și întrebarea mea este de ce toată lumea merge pe câini și pisici? Rar de tot văd pe cineva care să cumpere un arici sau un animal așa, mai exotic. Nici măcar papagalii nu mai sunt la modă. Cred că este vorba despre acel instinct de turmă de care românii nu sunt deloc străini. Ei se duc așa pe trend, își cumpără animale de companie mai mult ca să fie și ei la modă, nu că își doresc cu adevărat aceste animăluțe.

Cred că treaba asta cu animalele de companie în România a degenerat un pic și cred că oamenii ar trebui să pună punct isteriei de a chinui câinii prin apartamente sau chestii de genul. Nu am înțeles niciodată de ce ar vrea cineva să aducă un câine între 4 pereți și să-l scoată la plimbare câte 10 minute pe zi? Bine, dacă vrei să te rupi în bășini cu gagicile, e altă poveste. Am observat fel de fel de puțoi de maxim 20 de ani care ies cu câinii la plimbare alături de alte dudui și am observat că astfel, câinele devine un accesoriu precum șapca din cap.

Aș vrea să văd și eu pe cineva care de exemplu dă 450 de lei pe un arici. Să aibă el acolo un animăluț ceva mai special. Nu există așa ceva pentru că în secunda doi, lumea ar râde de tine, te-ar întreba ce fel de animal e ăla, că de fapt tu l-ai luat din pădure și alte asemenea minuni. Oamenii nu au personalitate în România iar prejudecățile îi împiedică să gândească corect și normal, din păcate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top