Ai facut 17 ani si 9 luni? Ai masina

Atunci cand sunt la volan, ma uit in stanga si in dreapta nu doar la masinile pe langa care trec, ci si la cei care le conduc. Vad foarte multi copii la volan, pana in 20 de ani, cu lamaia in parbriz bineinteles. Problema nu este ca si-au cumparat masina ci faptul ca si-au cumparat masina de 8000 de euro. Evident, ei nu lucreaza nicaieri, probabil multi dintre ei nu au terminat nici macar liceul, insa parintii au avut grija sa puna ceva de-o parte pentru momentul in care copilul va inplini 18 ani si va fi major.

Exista doua posibilitati: parintii ori lucreaza in strainatate, ori fura de pe unde apuca din tara, cum fura toata lumea de vreo 25 de ani incoace. Vorbesc despre lipitorile aciuite in jurul bugetelor locale. In Severin, vezi masini scumpe conduse de niste copii, vezi niste vile cu etaj intr-un oras in care nimeni nu produce nimic. Nu este un secret faptul ca Drobeta Turnu Severin este un oras cladit pe consum si salariul minim pe economie, nu pe productie sau prosperitate.

Asadar, stai si te intrebi ce se intampla, de unde au bani sa cumpere copiilor asemenea masini? Si ce fel de copii vor fi acestia pe viitor daca parintii le aduc la nas toate mofturile? Stiti ceva? Nici nu vreau sa ma gandesc la faptul ca peste 20 de ani, acesti copii vor conduce Romania. Da, ei vor fi prin Parlament si Senat si vor decide pentru mine, care vorba aia, muncesc cate 10 – 12 ore pe zi ca sa-mi fac un viitor de unul singru, fara sa ma ajute parintii cu mii de euro furati cine stie de unde…

Sper totusi ca sunt bani veniti din strainatate, nu furati de la un oras prea sarac sa mai produca ceva.

About The Author

  • ADD YOUR COMMENT