A trecut si Valentine’s Day, fara sa scriu ca-I Valentine’s Day

Cred ca e primul an in care nu scriu despre Valentine’s Day pe absolut nici un blog. Si nu imi pare rau. De multe ori am sustinut faptul ca este o sarbatoare imprumutata si atat, prin intermediul careia se fac niste bani si atat. Din pacate, nu are nimic de-a face cu traditiile romanesti. Nici macar Dragobetele nu m-a interesat, asa ca doar nu o sa dau importanta Valentine’s Day, nu?

Am considerat si consider in continuare ca nu e nevoie de o zi anume pentru a marturisi iubirea cuiva. Nu e nevoie de o data in calendar pentru a impartasi un sentiment. Numai in Romania se poate interpreta total gresit ceva ce in strainatate are cu totul alta semnificatie. Nu stiu de unde a pornit tampenia asta cu Valentine’s Day, insa cu siguranta nu avem nevoie de asa ceva in societate.

In societate trebuie sa predomine ideea de uniune, de unitate, trebuie sa predomine sentimentul pur si impartasirea acestuia nu trebuie sa se faca doar intr-o anumita zi din calendar. Suntem liberi sa spunem ce simtim la orice ora din zi si din noapte si nu cred ca acest lucru trebuie limitat. Nu trebuie sa amanam iubirea. Nu stiu daca este buna aceasta sintagma, insa cred ca asta se intampla de Valetine’s Day…

Foarte multi asteapta ziua de 14 februarie ca sa spuna cuiva ce simte, ca sa ofere o floare, ca sa faca multe alte gesturi tandre pe care ar trebui sa le faca in fiecare zi, nu doar o data pe an… Cand o sa ne trezim la realitate? Cand o sa vedem ca aceste sarbatori imprumutate nu fac altceva de cat sa ne indeparteze de sentimentul pur al iubirii?

About The Author

  • ADD YOUR COMMENT