Thursday 16th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Cred ca o zi sau chiar doua a stat motorina la 4.99 in Severin. Astazi este iarasi 5.08 si ma intrebam ce se intampla? In prima zi cand am vazut 4.99 pretul, am zis ca mai jos de asa nu o sa scada niciodata. De cateva zile pompagii au inceput sa scada 2, 3 bani o data la 2, 3 zile ca sa ajunga la 4.99 de la 5.40. ei bine, o zi sau doua a stat cu 4.99 apoi din nou a inceput sa urce, pana la 5.08 cu cat este astazi. Cred ca e ceva destul de normal pentru o tara in care nimeni nu se gandeste la cetatean, in care nimenni nu se gandeste la altceva inafara de propriul buzunar.

Da, patronii de benzinarii cu siguranta sunt de vina pentru aceste preturi de-a dreptul tampite. Avem cel mai scump carburant din Europa si cele mai mici salarii. De ce oare? Pai haideti sa vedem, statul si-a bagat coada in afacerea cu carbuanti si peste 60% din pretul de la pompa sunt de fapt taxe care se duc catre stat. Apoi vine si patronul de benzinarie care nu vrea nici in ruptul capului sa scada pretul asa cum trebuie si asa cum ar fii normal. De ce sa piarda el? Da-i dracului pe astia care alimenteaza ca ei depind de carburant si alimenteaza oricum si oricat de scump ar fii.

Barilul de petrol a scazut cu 100$ fata de cat era atunci cand carburantii sarisera de 6 lei pe litru. La pompa de ce nu a scazut? E normal, statului ii convine ca ia 60% din 5 lei nu din 3 si patronului de benzinarie la fel… Singurul care are de pierdut este cetateanul, a carui parere nu va conta niciodata nici macar atunci cand este ars la buzunar de stat si de patronii de benzinarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top