Cu toții avem interfoane pe la scările blocurilor în care ne-am cumpărat apartamente. Cu toate acestea, mulți dintre noi am primit această dotare în momentul în care am făcut achiziția. Interfoanele au început să fie instalate prin blocurile de locuințe la finalul anilor 90. Până și la mine la Severin, oraș mic de provincie, au ajuns prin anul 2001 parcă. Sau 2002. Practic, aceste interfoane sunt o idee destul de bună pentru cei care doresc să securizeze scara blocului, fiind necesare cartele pentru interfon pentru acces.
Pe lângă faptul că securizează scara blocului astfel încât nu mai urcă spărgătorii de locuințe sau tâlharii ori violatorii, aceste interfoane au câteva avantaje colaterale despre care nu prea vorbește nimeni. Să le trecem și noi în revistă…
5 avantaje secundare ale interfoanelor despre care nimeni nu vorbește
- Nu mai poate nimeni să se pișe în scara blocului. Înainte de a avea interfoane, știm cu toții faptul că scările de bloc, le lângă loc de viol și tâlhărie, erau și veceu public pentru bețivani sau nesimțiți.
- Golanii nu se mai strâng la fumat în casa scării, nu mai au pe unde să intre. Îți era frică să mai ieși din scară sau să intri cu toți neica nimeni veniți la spart de semințe în scara blocului când ploua afară. Bineînțeles că nu curățau după ei.
- Nu te mai poate surprinde nimeni acasă dacă nu ai chef de anumite vizite. Înainte urcau sus și băteau la ușă, auzeau zgomote, nu puteai să pari plecat de-acasă că te făceai de râs. Acum, când sună la interfon, știi că te caută cineva și ai timp să faci liniște.
- Foarte util pentru copiii fără telefon. E metoda cea mai bună de a se chema unul pe celălalt la joacă. De ce să mai strige la ora 14 să îi certe toți boșorogii care dorm? Cel mai simplu este să nu depindă de nimeni.
- Pentru cei care instalează un videointerfon Electrainstal, lucrurile sunt perfecte întrucât vezi cine te caută direct și poți face selecție cui răspunzi și cui nu.