Sunday 1st October 2023
10AM - 5PM, Mon - Fri

Ideea de second hand intr-o societate ca a noastra este bine venita. Avem nevoie de produse second hand atata timp cat salariul minim pe economie este undeva la 170 de euro net, bani in mana. Daca am avea bani sa cumparam de toate, noi, poate ca am fi si noi ca Germania sau Olanda, tari in care ideea de second hand nu prea starneste interes pentru nimeni. Stiti bine cum se duc romanii prin Germania cu dubele si aduc de la gunoi electrocasnice bune carora le mai lipseste o siguranta, un stecher, etc…

Atunci cand discutam despre imprimante, nu prea se merita sa investim in produse noi si o sa va spun imediat de ce. Ideea este destul de simpla: imprimantele laser sunt destul de scumpe si au un volum de munca destul de mare. Utilizatorii casnici nu prea reusesc sa le foloseasca la adevarata capacitate asa ca intervine problema randamentului. Un randament scazut inseamna paguba si profitabilitate scazuta.

Iata de ce ar trebui sa te orientezi catre o imprimanta second hand

  1. Pretul mic este cel mai important avantaj pe care il ai atunci cand vrei sa cumperi o imprimanta second hand. Doar aici imprimante second hand ieftine daca vrei sa te convingi. Eu recomand tuturor sa cumpere imprimante second hand laser de cat sa cumpere pe cerneala.
  2. Numarul de pagini pe care un cartus laser le poate imprima este ridicol, uneori si 2000. Cunosc oameni care au cumparat imprimanta second hand laser in urma cu 3 ani si inca nu s-a terminat cartusul. Pentru acasa este ideala, dar si pentru medii de afaceri cu un volum de munca mic spre mediu.
  3. Incarcarea cartusului se face foarte simplu, nu ca la imprimantele cu tus. Cine a avut imprimanta cu tus stie despre ce vorbesc. Te murdaresti din cap pana in picioare ca sa incarci carsului cu cerneala, murdaresti imprejurul si asa mai departe. In plus, esti nevoit sa repeti operatiunea 50 de pagini mai tarziu, cam atata tine un cartus cu tus. Un cartus laser dupa cum spuneam, tine si 2000 de pagini.
  4. Pe termen lung avem de-a face cu un randament foarte bun. Daca stam sa calculam cate cartuse ar trebui sa cumparam pentru a imprima 2000 de pagini cu cerneala, vedem ca se ajunge la o suma ridicola. 70 pagini x 30 de cartuse = 2100 pagini totale. 30 de cartuse cu 50 de lei cartusul=1500 lei cost de explaotare imprimanta cu cerneala pentru 2000 de pagini daca e sa cumparam cartusul nou, asa cum recomanda toata lumea. Un cartus cu tonner costa cam 150 – 200 de lei si dupa cum spuneam, iti asigura undeva la 2000 de pagini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top