Wednesday 22nd May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

YouTubeAm spus de multe ori că cei care se apucă de YouTube în România au uneori acea patină a neseriozității, vizibilă pe toate fronturile. În cele ce urmează, vă voi spune despre 3 lucruri pe care le consider greșeli catastrofale venite din partea românilor ce se apucă de YouTube, sunt începători.

4 lucruri pe care nu le înțeleg la cei care se apucă de YouTube

  1. Nu interacționează cu TOȚI cei care comentează la clipuri pe YouTube. Când ai o mână de oameni abonați, ai face bine să-i bagi în seamă atunci când îți lasă un comentariu, fie de bine, fie de rău. Dacă acorzi atenție, vei primi atenție mai multă…
  2. Nu scriu direct pe thumbnail titlul vlogului + descriere. Chestia asta e foarte la modă în străinătate și doar nu vă imaginați că muncește cineva să facă acele imagini de pomană. Titlul trebuie să fie foarte vizibil și eventual o descriere compusă din 1-2 cuvinte pentru că în ziua de azi imaginea este cea care atrage atenția.
  3. Se coiesc între YouTube și Facebook. Frate, alege, ori una ori alta… Dacă vrei să crești un canal de YouTube, fă un sacrificiu și postează clipul de YouTube pe Facebook. Dacă încarci clipul direct pe Facebook, s-a spart Jazz-ul… Cei care aleargă după 2 iepuri, în final nu prind nici unul. YouTube și Facebook sunt două comunități diferite și le poți folosi pentru a dirija oamenii către una singură.
  4. Nu investesc în testarea conținutului pe social media. Nu fac experimente. Se așteaptă să meargă totul de la sine. Am observat că foarte puțini sunt cei care investesc în Facebook Ads pentru a-și promova clipurile. Pun problema cum nu se poate mai prost: vor să facă bani apoi să investească dacă sunt la început. Oare ce afacere în lumea asta se dezvoltă fără investiții? Știu, noi românii avem o problemă cu investițiile, nu le suferim, vrem să facem 100 de lei fără să investim măcar 1 leu… Bagă mă 2 lei acolo, 5 lei acolo pe Facebook la un clip și vezi cum interacționează masele la contentul tău, mai ales că Facebook Ads îți dă posibilitatea să îți alegi audiența destul de bine…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top