Saturday 2nd December 2023
10AM - 5PM, Mon - Fri

Schimbarea distribuțieiÎntreținerea mașinii în România este o glumă proastă. Nimeni nu întreține mașina aici pentru că jumătate dintre cetățeni sunt indolenți, cealaltă jumătate sunt prea săraci să-și permită un kit de distribuție de exemplu pentru BMW, Audi sau Mercedes, Volkswagen sau Land Rover. Atunci când vezi prețurile pentru un kit de distribuție la această concluzie ajungi. Totuși, există și oameni ceva mai serioși în România, puțini ce-i adevărat, care mai cumpără și autoturisme simplu de întreținut precum Dacia și Opel, care au prețuri pentru kiturile de distribuție mult mai mici față de BMW.

Dar kitul de distribuție nu este singurul care pune probleme românilor, mai există cel puțin alte două operații de întreținere elementară a mașinii care le dau mari bătăi de cap, după cum urmează.

3 operații de întreținere elementară a mașinii de care mulți nu țin cont

  1. Schimbarea distribuției. După cum spuneam mai devreme, să schimbi un kit de distribuție la o mașină scumpă nu este floare la ureche din punct de vedere al costurilor. Cunosc oameni care au cumpărat Audi dar de 5 ani de zile nu au mai schimbat distribuția pentru că nu-și permit. Evident, în momentul în care or să se trezească cu supapele zburate prin chiulasă or să regrete.
  2. Schimbul de ulei. Cu schimbul de ulei iarăși se dă rasol. Nimeni nu-l face la timp. Chiar dacă producătorul recomandă schimbul de ulei la 10.000 de kilometri, românii nu-l fac nici după ce depășesc cu 20.000, 30.000 de kilometri limita maximă. Nu știu de ce nu există grijă pentru schimbul de ulei, întrucât motorul este sufletul mașinii. Dacă schimbul de ulei nu este făcut la timp, uzura motorului crește și se va ajunge într-un final la defecțiune.
  3. Schimbarea ambreiajului. Cu ambreiajul altă poveste. Atunci când acesta cedează, deși nu se înlocuiește la un anumit număr de kilometri stas, începe drama pentru că de cele mai multe ori, mărcile Audi, BMW, Mercedes, Volkswagen au niște prețuri ridicole pentru kiturile de ambreiaj. Astfel, românii nu fac operațiunea de înlocuire la primele semne ale patinării. Există oameni care încearcă să vândă mașina atunci, ca să scape de această cheltuială pe care nu și-o permit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top