Wednesday 20th September 2023
10AM - 5PM, Mon - Fri

În România, din cauza prejudecăților, oamenii sunt dispuși să se îndatoreze pe veci pentru o mașină, sunt dispuși oricând să cumpere o mașină mai scumpă de cât pot întreține. Dacă te duci la un cetățean sărac al acestei țări și îi spui că îi dai un Mercedes cu motor de 5000 cmc la preț de nimic, face pe dracu în patru, se împrumută și ți-o cumpără. Nu contează pentru el că salariul nu îi ajunge nici măcar pentru benzina corespunzătoare unui drum Timișoara București cu acea mașină. Important este să aibă cu ce se făli în fața prietenilor la fel de săraci ca el, să creadă lumea că a reușit în viață, că e om realizat.

Ei bine, din punctul meu de vedere nu se merită nici măcar să ai o mașină de 4000 de euro în țara asta și o să vă explic imediat de ce…

3 motive să cumperi o mașină cât mai ieftină

  1. Nu avem bani de piese noi. Nimeni nu cumpără turbine noi, pompe de injecție noi. Depindem de dezmembrări iar pentru mașinile de la 4000 de euro piața dezmembrărilor nu prea există. Românii au nevoie de mașini cât mai vechi ca să poată găsi ușor piese pe la centrele de dezmembrări răsărite ca ciupercile după ploaie.
  2. Nu avem mecanici capabili. Cred că cei care au fost măcar o dată cu mașina în service, cred că au observat că mecanicii nu știu meserie. Se încurcă și defectează piese bune la mașinile vechi, cum să se descurce cu mașinile super tehnologizate? Se uită la ele ca la felul 14.
  3. Mașina ieftină îți aduce liniște. Nu stai mereu cu grijă că ți-o zgârie idioții în parcare, că o lovesc în parcare și nu găsești piese ori dacă găsești sunt scumpe. Mașina trebuie să fie un obiect cu care îți faci treaba și te ajută, nu unul care îți aduce griji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top