Wednesday 4th October 2023
10AM - 5PM, Mon - Fri

Sunt un fan fără de seamă al muzicii anilor 80. O să luăm drept exemplu aici CC Catch, Foreigner, George Michael pentru a scoate în evidență cele 3 motive pentru care iubesc această muzică.

Paradoxul este că eu nici nu eram născut când hiturile anilor 80 erau în mare vogă, am ajuns pe lume în 1988, cu un an înainte de Revoluție dar asta nu m-a împiedicat să iubesc muzica de calitate iar muzica anilor 80 este cu siguranță mai mult decât calitate. Haideți să vedem exact de ce iubesc muzica anilor 80 mai mult chiar decât muzica anilor 90, pe care am mai prins-o în copilărie…

3 motive pentru care iubesc muzica anilor 80

  1. Este nemuritoare. Dacă veți lua drept exemplu piesa „I want to know what love is” de la Foreigner sau piesa „Careless Whisper” a lui George Michael, veți observa că acestea au peste 30 de ani vechime. Ambele au fost lansate în 1984 și de atunci, sunt un punct de reper al romantismului și a calității.

 

  1. Se aude mai bine LIVE. Nu știu câți dintre voi ați avut ocazia să ascultați Foreigner LIVE, însă am pus mai jos un clip din 2010. Eu unul sincer să fiu nu-mi dau seama dacă este înregistrare sau se cântă cu adevărat, atât de bun este artistul. Asta înseamnă muzică de calitate, cea care se aude la fel de bine sau chiar mai bine LIVE decât înregistrată.

 

  1. Are istorie în spate. Sunt 32 de ani de când aceste piese există, au avut timp să se încarce de istorie. Fiecare dintre noi poate să se identifice cu un titlu pe acordurile căruia să fi trăit un sentiment ceva mai intens. Piesele sunt atât de vechi și atât de actuale încât n-ai cum să nu ai măcar o istorie legată de una dintre ele.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top