Sunday 16th June 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

În ultimii ani, tot mai multă lume a început să renunțe la abonamentele de telefonie mobilă și să migreze spre zona cartelelor PrePay. Adevărul este că odată cu expansiunea internetului, nevoia de comunicare nu se mai realizează exclusiv prin GSM, mulți dintre noi am început să folosim din ce în ce mai mult aplicații precum WhatsApp sau Facebook Messenger, aplicații care permit nu doar apeluri vocale ori video, ci și transmiterea de documente între interlocutori, prin intermediul internetului bineînțeles.

În linii mari, oamenii nu prea mai au nevoie de miile de minute incluse în abonament cum aveau în urmă cu 15 ani, acesta fiind unul dintre punctele forte ale abonamentelor față de cartelele PrePay, operatorii veneau cu oferte mult mai interesante pentru abonații vremurilor respective. Astăzi, cartela PrePay are mult mai multe avantaje față de abonament iar în cele ce urmează vom discuta despre câteva dintre cele mai importante dintre acestea.

2 AVANTAJE ALE CARTELEI PREPAY COMPARATIV CU ABONAMENTUL

  1. SIGURANȚĂ – cei care au avut abonament la Vodafone, Orange sau Telekom în trecut și au avut probleme cu suprataxarea, cu facturile umflate, cu cifrele inexplicabile facturate de acești operatori, au constatat cu stupoare faptul că nu prea pot renunța la abonamente deși s-au simțit trași în piept.

Rezilierea contractelor aducea după sine niște „pedepse” abuzive care te descurajau total să încerci măcar să rezolvi problema pe cale amiabilă. Mulți au fost cei care au mers la OPC pentru facturi abuzive, mulți au fost cei care nu le-au achitat și au ajuns astfel să se judece prin tribunale cu operatorii ori cu firmele de recuperare.

La cartela PrePay, cât cumperi atât primești, din start, din capul locului, nici nu se pune problema să folosești mai mult internet decât ai cumpărat sau lucruri de genul. Cartela PrePay este alegerea perfectă și pentru companii în ultima vreme, care nu se mai bucură de beneficiile abonamentelor business și care migrează încet dar sigur spre zona de reîncărcare electronică. În plus, pentru companii există servicii de genul re-incarcare.ro care se pot ocupa în baza unui tabel de comandă de reîncărcarea cartelelor tuturor angajaților la timp, în același timp, astfel încât să nu apară posibilitatea de a rămâne fără minute. Lumea se schimbă și din fericire apar servicii care să susțină această schimbare. Indiferent că este vorba despre reîncărcare Orange, Vodafone sau Telekom, cei de la re-incarcare.ro se pot ocupa fără probleme în mod GRATUIT de această problemă, fără taxe sau comisioane ascunse.

  1. LIBERTATE – dacă dorești să te muți la alt operator mobil, dacă ai abonament este destul de dificil. Ai semnat contract pe 2 ani, nu vei putea indiferent dacă ești sau nu mulțumit de serviciile lor. Se poate întâmpla să te muți într-o zonă în care nu ai semnal bun la operatorul actual și ca să te muți va trebui să duci abonamentul la final, ori să plătești o grămadă de taxe ridicole, cum se plătesc de obicei pentru rezilierea mai devreme a abonamentelor. Sau poate călătorești mult și observi că operatorul tău, care în oraș are semnal maxim, prin țară nu stă prea bine la capitolul semnal. Evident nu vei putea face nimic, nu vei putea face operatorul să monteze antene GSM suplimentare astfel încât să ai semnal bun și în afara localităților.

La PrePay lucrurile stau mult diferit. Dacă nu ești mulțumit de serviciile oferite de un anumit operator, ești liber oricând să arunci cartela și să te muți la alt operator fără să plătești nicio taxă suplimentară. Din contră, numărul de telefon în ziua de azi se poate porta foarte simplu de la un operator la altul, așa că totul e mult mai simplu. Nu trebuie să achiți nicio taxă atunci când schimbi operatorul întrucât nu există niciun contract prin care să fii nevoit să stai 2 ani în rețea. Nu mai ai treabă cu OPC-ul sau cu tribunalele, lipsa contractelor înseamnă LIBERTATE.

Fiecare este liber să aleagă varianta care i se potrivește cel mai bine, cartelă PrePay sau abonament, însă cred că nimic nu se compară cu libertatea pe care ți-o oferă cartela PrePay prin lipsa contractelor care în România, de multe ori devin abuzive și absurde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top